logo

subtitelsite

© 2009 Digisimon.nl All rights reserved.| Design by Digisimon.nl

Fokke & Sukke - Foksuk.nl
NOS Nieuws
15 minuten geleden (19-08-2017 @ 5:24)
Oud-aanklager Venezuela vlucht naar Colombia

De Venezolaanse voormalige openbaar aanklager Luisa Ortega is gevlucht naar Colombia. Ortega, een van de voornaamste politieke tegenstanders van president Maduro, landde gisteren met een privévliegtuig uit Aruba in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Ortega was voorheen een bondgenoot van Maduro, maar brak met hem toen hij steeds meer macht naar zich toe haalde. Ze was ook tegen de komst van de Maduro-gezinde grondwetgevende raad die sinds begin deze maand aan de touwtjes trekt in Venezuela.

De eerste daad van de grondwetgevende raad was het ontslaan van Ortega als hoogste aanklager bij justitie. Haar opvolger liet deze week een arrestatiebevel uitvaardigen tegen haar man, de parlementariër German Ferrer. Hij zou schuldig zijn aan grootschalige afpersing van zakenlieden.

Speedboot

Ortega en Ferrer zijn nu vanuit Aruba samen naar Bogota gevlogen, zeggen de Colombiaanse autoriteiten. Onduidelijk is of ze asiel hebben aangevraagd.

Ook is niet bekendgemaakt hoe de twee van Venezuela naar Aruba zijn gegaan, ondanks het reisverbod dat hun was opgelegd. Volgens de Latijns-Amerikaanse zender Univision deden ze dat in een speedboot. Het eiland ligt op zo'n 25 kilometer van Venezuela.

Parlement op een zijspoor

Het bericht over de vlucht komt kort na het nieuws dat het parlement in Venezuela officieel zijn macht kwijt is. Het parlement, waar de oppositie in de meerderheid is, had geweigerd om trouw te zweren aan de nieuwe grondwetgevende raad en is daarom nu opzijgeschoven.

Lees verder..

2 uur geleden (19-08-2017 @ 3:32)
Doodgeschoten Moussa Oukabir mogelijk toch niet 'chauffeur Barcelona'

De Catalaanse politie houdt nog altijd rekening met de mogelijkheid dat de hoofddader van de aanslag op de Ramblas in Barcelona nog op de vlucht is. De identiteit van de chauffeur van het busje staat nog steeds niet vast, zegt politiechef Trapero.

Berichten dat het ging om de 17-jarige Moussa Oukabir, die enkele uren later werd doodgeschoten bij de daaropvolgende terroristische aanslag in Cambrils, kan de politie niet bevestigen.

Aanvankelijk werd vermoed dat Oukabir de chauffeur in Barcelona was, mede omdat hij ook degene was die de busjes had gehuurd. Hij was een van de vier verdachten voor wie na de aanslagen een opsporingsbevel werd uitgegeven omdat hij op de vlucht zou zijn.

Klopjacht

Aan de zoektocht naar Oukabir kwam een einde toen uit onderzoek bleek dat hij onder de vijf terroristen was die in Cambrils waren doodgeschoten. Daaruit concludeerden Spaanse media dat de klopjacht op de hoofddader van Barcelona daarmee ook afgelopen was.

Maar daarvan is geen sprake, zei de Catalaanse politiechef Trapero gisteravond laat. Integendeel: de theorie dat Oukabir degene was die in Barcelona achter het stuur zat, wordt volgens hem steeds onwaarschijnlijker. Onderzocht wordt of het gaat om de 22-jarige Younes Abouyaaqoub, de enige van de mannen op de opsporingslijst van wie niet vaststaat dat hij is omgekomen.

Terreurcel

De verantwoordelijkheid voor de aanslag op de Ramblas van donderdagmiddag werd al snel opgeëist door de islamitische terreurgroep IS. Er vielen dertien doden toen het busje inreed op mensen. Die avond pleegden vijf terroristen zo'n honderd kilometer verderop in Cambrils een soortgelijke aanslag, die één leven eiste. Zelf werden de vijf doodgeschoten door de politie.

Volgens de politie is gebleken dat een terreurcel van acht tot elf mensen achter de aanslagen zat. Er zitten vier verdachten vast, onder wie de 28-jarige broer van Moussa Oukabir.

Lees verder..

3 uur geleden (19-08-2017 @ 2:41)
Rechter VS stopt misbruikzaak Roman Polanski niet

De veertig jaar oude strafzaak tegen filmregisseur Roman Polanski wordt niet stopgezet, ondanks een verzoek van zijn slachtoffer daartoe. Dat heeft een rechter in Los Angeles bepaald.

In 1977 verkrachtte Polanski de 13-jarige Samantha Geimer. De regisseur gaf destijds in ruil voor strafvermindering toe dat hij het meisje had misbruikt. Daarmee verviel de aanklacht van verkrachting.

Polanski vluchtte daarna vanuit de Verenigde Staten toch naar het buitenland, omdat hij vreesde dat de rechter de afspraak niet zou nakomen. Er werd een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd. Daardoor kan de regisseur van onder meer The Pianist en Chinatown niet vrij reizen. Hij vecht vanuit Europa het opsporingsbevel aan.

Geimer verzocht de rechter in juni om de zaak tegen Polanski te laten vallen. Ze zegt dat ze rust wil voor haar en haar familie. Ze zou meer zijn getraumatiseerd door de juridische gang van zaken dan door wat Polanski haar heeft aangedaan. Maar de rechter oordeelt dat "een zaak niet alleen kan worden stopgezet omdat dat het slachtoffer beter uitkomt".

Lees verder..

NU.nl

Sorry, deze feed is momenteel niet beschikbaar.