logo

subtitelsite

© 2009 Digisimon.nl All rights reserved.| Design by Digisimon.nl

Fokke & Sukke - Foksuk.nl
NOS Nieuws
15 minuten geleden (27-05-2017 @ 6:11)
President Bouterse waarschuwt voor "destabiliserende individuen"

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft het volk gewaarschuwd voor mensen die het land willen destabiliseren en de democratisch gekozen regering omver willen werpen. In een persbericht van zijn kabinet wordt het volk opgeroepen waakzaam te zijn en wordt gedreigd met "eventueel corrigerend ingrijpen".

Eigen politieke partij

Hoewel er geen namen genoemd worden, lijkt de boodschap betrekking te hebben op de activiste Maisha Neus. Zij groeide in korte tijd uit tot icoon van het verzet tegen de regering Bouterse en trad afgelopen week op in het tv-programma De Nieuwe Maan van de NTR.

De activiste herhaalde in het programma haar wens om de regering Bouterse naar huis te sturen en kondigde aan een eigen politieke partij op te richten. Om die reden wil ze haar Nederlandse paspoort omruilen voor een Surinaams exemplaar. Eerder liet ze weten dat ze had getwijfeld om naar Nederland toe te komen uit angst om Suriname daarna niet meer in te komen.

Neus had naar eigen zeggen in Nederland ook een gesprek met de mensenrechtenorganisatie Amnesty International en kondigde verder aan om naar de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) toe te stappen om er te praten over de mensenrechtenschendingen in Suriname. "Het is goed als het buitenland meekijkt naar wat er in ons land gebeurt", aldus de activiste.

Onze regio

Opvallend is dat in het persbericht van Bouterse niet alleen wordt verwezen naar de situatie in Suriname, maar dat wordt gesproken over "onze regio". Vorige week zei de Venezolaanse ambassadeur in Suriname dat het buitenland zich met interne aangelegenheden bezighoudt en dat met het verspreiden van "gemanipuleerde foto's" een verkeerd beeld van Venezuela wordt gecreëerd.

De regeringen van de twee landen hebben al jaren een goede relatie. De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken heeft de afgelopen tijd op diverse podia de internationale gemeenschap opgeroepen zich niet met de "interne aangelegenheden" van Venezuela te bemoeien.

Isoleren en destabiliseren

En ook Bouterse komt nu dus tegen de bemoeienis in het verweer: "De destructieve doelen die deze individuen hebben, mogen niet worden getolereerd, omdat zij slechts gericht zijn op het isoleren en destabiliseren van landen en/of regeringen die op democratische wijze gekozen zijn", meldt het persbericht van de Surinaamse president. "Recentelijk zijn in Suriname ook dergelijke pogingen gedaan. Zij dienen enge belangen (...) die tegenstrijdig zijn met het algemeen belang."

Lees verder..

52 minuten geleden (27-05-2017 @ 5:34)
'Politie Nederland werkt nauw samen met Russische FSB'

De Nederlandse politie werkt nauw samen met de Russische geheime dienst FSB, meldt de Volkskrant, die met negen betrokkenen heeft gesproken. De samenwerking is opvallend gezien de politieke spanningen tussen het Westen en Rusland en het neerhalen van vlucht MH17. Volgens de krant leiden de ontmoetingen dan ook tot zorgen bij de AIVD en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De overleggen zijn in 2009 begonnen. Sinds die tijd komen FSB-medewerkers regelmatig naar Nederland voor ontmoetingen met de Amerikaanse FBI en de politie om te overleggen over de bestrijding van internetcriminaliteit.

De politie moet de AIVD van tevoren informeren als de Russen op bezoek komen en achteraf verslag uitbrengen, zo is afgesproken. Ook mogen sinds vlucht MH17 werd neergehaald de ontmoetingen niet meer plaatsvinden in Driebergen, waar het strafrechtelijk onderzoek naar de vliegramp loopt. Zo moet worden voorkomen dat FSB'ers te dicht in de buurt komen.

Lees verder..

1 uur geleden (27-05-2017 @ 5:11)
Grote brand bij afvalbedrijf Varsseveld

Bij een afvalverwerkingsbedrijf in Varsseveld, in de Achterhoek, woedt een grote brand. De vlammen slaan uit verschillende opslagplaatsen en er komt veel rook vrij. De brandweer heeft het vuur onder controle, maar het is nog niet geblust.

De brand woedt in een berg met horeca-afval. Mensen kunnen daardoor een vreemde geur ruiken. De brandweer doet metingen om te kijken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Toen de brand uitbrak, was er niemand meer binnen. Omdat een grote rookwolk zich verspreidt over Varsseveld, adviseert de brandweer mensen om ramen en deuren dicht te houden.

Lees verder..

NU.nl

Sorry, deze feed is momenteel niet beschikbaar.