logo

subtitelsite

Muziek verplaatst Geplaatst op: maandag 28 februari 2011

Beste bezoeker, de muziek gerelateerde items zijn verplaatst naar een partnerwebsite namelijk http://www.blalala.nl/

Op deze website zal dan ook niet verder meer gepost worden over muziek.

-Simon
Delen


Scriptie: Strategisch Overleven Geplaatst op: zaterdag 18 december 2010

Hierbij presenteer ik mijn Master Scriptie geschreven voor de studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Een korte samenvatting:
Onderzocht is wat de invloed van gehanteerde structuur en strategie is op de continuïteit of discontinuïteit van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in Nederland. Gebleken is dat het gepresenteerde model, gebaseerd op de autopoiesetheorie, een handvat biedt in het kijken naar deze (dis)continuiteit. Aangetoond is dat strategie en structuur voortkomen uit de repertoires van de betrokken actoren. Deze zijn opgebouwd uit waarden, normen en opvattingen en bepalen het denkraam en beslissingskader. Communicatie wordt dan door de organisaties gebruikt om intern en extern te communiceren en een bepaalde koers te varen. Open communicatie biedt kansen om vertrouwen op te wekken en gesloten continuïteit kan goed zijn voor het aansturen op discontinuïteit. Met wie gecommuniceerd dient te worden hangt af van het netwerk en de (gepercipieerde) machten en krachten die daarbinnen heersen. Een strategie en structuur die zich niet te veel vastpint op de inertie en starheid van situaties lijkt dan ook noodzakelijk voor de continuïteit.

 

Download hier de complete rapportage

 

Tags: shared services, intergemeentelijke samenwerking, autopoiese, structuur, strategie, continuïteit
Delen


Van Dale .nl Firefox search/zoek addon (2010) Geplaatst op: zondag 8 augustus 2010

Omdat ik vaak VanDale.nl gebruik vind ik het fijn om de zoekmachine-functie van FireFox daarvoor te gebruiken. Helaas heeft VanDale onlangs een update gedaan aan de website waardoor deze functie niet meer werkte. Omdat ik zelf geen goede plugin / addon hiervoor kon vinden heb ik deze zelf gemaakt.

Als je onderstaande instructies volgt, kun je hem ook (weer) toevoegen aan je Firefox zoekbalk.

Instructie:

1) Download dit bestand: vandale-firefox.zip

2) Pak de bestanden uit in de Firefox map 'searchplugins'. In mijn geval is dat: C:\Users\Digisimon\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\blabla.default\searchplugins\
Wil je meer weten over hoe je de Firefox map kunt vinden, kijk dan hier.

3) Herstart Firefox

Nu is rechtsboven Van Dale als zoekmachine toegevoegd. Succes en veel plezier ermee.
Delen


Winter in Nederland Geplaatst op: maandag 15 februari 2010

Dit jaar niet bij de World Press Photo 2009 meegenomen, maar de winter is in Nederland geweest dit jaar!

Winter in Nederland

Foto door Laura Pl.
Delen


Kwaliteitshandvest en (Kritische) Prestatie Indicatoren: twee handen op een buik Geplaatst op: zaterdag 15 november 2008

Hierbij een onderzoeksrapport welke ik geschreven heb in het kader van mijn werkzaamheden voor de gemeene Gouda.

Deze rapportage geeft concreet inzicht in hoe je een kwaliteitshandvest kunt opzetten. Daarnaast gaat het in op de noodzaak om hier een koppeling te maken naar meten met KPI's. De gedachte hierachter is dat je niet kunt beloven zonder dat je weet of het haalbaar is of niet. Het resultaat is een innovatief ontworpen model waar deze twee zaken op natuurlijke wijze samenvloeien.

Simon.

 

Download hier de complete rapportage
Delen


Waar staat de gemeente op de kwaliteitsladder? Geplaatst op: maandag 15 oktober 2007

Hierbij een onderzoeksrapport welke ik geschreven heb in het kader van mijn scriptie voor de bachelor Public Management aan de Haagse Hogeschool.

De hoofdvraag welke aan bod komt in het onderzoek is:
"Hoe kunnen de kwaliteitsinstrumenten INK en/of ISO 9000 een bijdrage leveren aan een heldere en transparante bedrijfsvoering van de dienst Publiekszaken Gouda?"

Deze rapportage geeft kan inzicht geven in waar een gemeente staat op de 'kwaliteitsladder'.

Download hier de complete rapportage
Delen


De waan van het kennismanagement Utopia Geplaatst op: zondag 11 maart 2007

Na jaren kennismanagement in de praktijk te hebben gevolgd kunnen we de balans opmaken; de consultancywereld is er een duit rijker van geworden en de organisaties een duit armer. Dit gegeven is op zich niet erg wanneer we er ook een goed advies aan hadden overgehouden. Helaas, het tegendeel blijkt waar. De vraag lijkt nog steeds te zijn; hoe moeten we kennismanagement nou interpreteren/begrijpen en wat kunnen/moeten we er mee?
Lees verder..

Delen


© 2009 Digisimon.nl All rights reserved.| Design by Digisimon.nl

Fokke & Sukke - Foksuk.nl
NOS Nieuws
3 minuten geleden (27-07-2017 @ 4:30)
Erfgenamen Michael Jackson moeten Quincy Jones miljoenen betalen

De erfgenamen van Michael Jackson moeten diens producer Quincy Jones 9,4 miljoen dollar betalen aan royalties en andere opbrengsten van grote hits als Billie Jean en Thriller.

Dat heeft een rechtbankjury in Los Angeles bepaald. Jones had de rechtszaak vier jaar geleden aangespannen en 30 miljoen dollar geëist van de erven-Jackson, maar die stelden dat hij slechts recht had op een luttele 392.000 dollar.

Contracten

Inzet van de zaak was het gebruik van nummers van Michael Jackson in de documentaire This is It, over de geplande laatste optredens van de King of Pop in de O2-Arena in Londen, en bij twee voorstellingen van het Cirque du Soleil.

Volgens de legendarische producer waren de songs ten onrechte bewerkt en opnieuw gemixt, zodat hij er niet opnieuw voor betaald hoefde te worden. Maar Jones claimde dat hij contractueel het eerste recht heeft op elke nieuwe bewerking van de nummers van Michael Jackson, die bij zijn meest succesvolle albums Off the Wall, Thriller en Bad intensief samenwerkte met Jones.

Juist op die platen staan megahits als Billie Jean, Thriller en Don't stop till you get enough, die in de gewraakte producties opnieuw waren gebruikt.

De erfgenamen van de zanger brachten daar tegenin dat Jones alleen recht had op een vergoeding voor de licensie van de nummers. Er is daarom flink gesteggeld over de interpretatie van twee contracten tussen Jackson en zijn producer uit 1978 en 1985.

Rechten

De advocaat van de nabestaanden wierp Jones voor de voeten dat de dood van de superster in 2009 hem al geen windeieren had gelegd. De producer verdiende in de twee jaar na het overlijden van Jackson 8 miljoen dollar aan diens werk, tegen 3 miljoen in de twee jaar voorafgaand aan Jacksons dood.

"Je verdient het niet om nog meer te krijgen", stelde advocaat Weitzman. "Je krijgt niet nog meer geld van Michael Jackson." Maar Jones hield vol dat hij opkwam voor zijn rechten en niet alleen maar uit was op geld.

Lees verder..

2 uur geleden (27-07-2017 @ 2:15)
Elektronicagigant Foxconn gaat fabriek bouwen in VS

Elektronicagigant Foxconn uit Taiwan gaat een grote fabriek bouwen in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het bedrijf gaat daar 10 miljard dollar in investeren. Het project moet 3000 banen opleveren.

Het nieuws werd bekendgemaakt door president Trump in een toespraak in het Witte Huis. De komst van Foxconn naar Wisconsin is een opsteker voor hem, want Trump heeft herhaaldelijk beloofd werkgelegenheid te creëren in de VS.

En hij kan wel een succesje gebruiken, nu hij is verwikkeld in moeizame politieke gevechten over de zorgwet, belastingverlagingen en het onderzoek naar de Russische bemoeienis met zijn verkiezingscampagne.

Trump liet dan ook niet na zijn eigen rol te onderstrepen bij de toezegging van Foxconn-baas Terry Gou. "Als ik niet was gekozen, had hij echt geen 10 miljoen dollar uitgegeven. Er komen een paar heel mooie decennia aan."

Foxconn is vooral bekend als producent van de smartphones van onder meer Apple en Samsung, die het in China assembleert. Het concern is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld en als enige in staat om de volumes te leveren die de twee aartsrivalen vragen.

Daarbij neemt Foxconn het met de rechten van de werknemers niet zo nauw. Mensenrechtenorganisaties hebben veel kritiek op de arbeidsomstandigheden in de fabrieken in China, waar mensen lange werkdagen moeten maken en vaak weken achter elkaar in touw zijn. Toch willen Chinezen er graag werken, omdat ze er veel meer kunnen verdienen dan in andere banen.

Financiële crisis

Er was de Amerikanen veel aan gelegen om het bedrijf naar de VS te halen. De staat Wisconsin geeft de komende vijftien jaar voor miljarden financiële voordelen aan Foxconn, overigens wel onder voorwaarden: er moeten uiteindelijk 13.000 banen worden gecreëerd en werknemers moeten een gemiddeld jaarsalaris van rond de 54.000 dollar gaan verdienen.

Wisconsin is een van de staten die flink te lijden hebben gehad onder de financiële crisis. Veel fabrieken van bijvoorbeeld autobouwers zijn de afgelopen jaren gesloten. Toch plaatsen critici kanttekeningen bij de deal met Foxconn: het bedrijf heeft vaker beloofd te zullen investeren in de VS, maar kwam die toezeggingen toen niet na.

Pentagon

De fabriek, waar LCD-schermen voor televisies en pc's gemaakt zullen worden, moet opengaan in 2020. Het complex wordt gebouwd in het kiesdistrict van de invloedrijke Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, op een plek waar ooit een fabriek van autofabrikant Chrysler stond. Het beslaat ruim twee vierkante kilometer en is drie keer zo groot als het Pentagon, het ministerie van Defensie in Washington.

Voor dit project waren nog zes andere staten in de race. Doordat Wisconsin met de eer gaat strijken profiteert behalve Trump ook de Republikeinse gouverneur van de staat, die volgend jaar hoopt te worden herkozen.

Lees verder..

5 uur geleden (26-07-2017 @ 23:38)
Tweedaagse staking in Venezuela begint meteen al onrustig

In Venezuela is vandaag een 48-uursstaking van start gegaan. Meteen waren er al incidenten. Betogers gooiden met molotovcocktails en de politie gebruikte traangas. In de buurt van de stad Merida werd een 30-jarige man doodgeschoten bij gevechten tussen demonstranten en ordetroepen.

De oppositie heeft tot de staking opgeroepen uit protest tegen de plannen van president Maduro om de grondwet aan te passen. Vorige week was er al een 24-uursstaking, waarbij drie doden vielen. De onrust in Venezuela heeft de afgelopen vier maanden al ongeveer honderd levens geëist.

Zondag zijn er in Venezuela verkiezingen voor een speciale volksvergadering, die een nieuwe grondwet moet opstellen. Volgens de oppositie wil Maduro daarmee het parlement buitenspel zetten en een dictatuur vestigen.

De verkiezingen zijn volgens de oppositie bovendien niet eerlijk. Regio's waar Maduro populair is, zouden bij de stemming veel meer invloed hebben dan regio's waar de oppositie sterk is.

"Wees niet medeplichtig"

In een videoboodschap heeft oppositieleider Leopoldo Lopez de Venezolanen opgeroepen om de staking tot een succes te maken. De afgelopen jaren zat hij in de gevangenis, maar begin deze maand werd zijn straf verrassend omgezet in huisarrest.

De video was het eerste publieke optreden van Lopez sinds hij thuis zit. "Ik vraag u om niet medeplichtig te zijn aan de vernietiging van de republiek", zei hij. "U weet allemaal dat ik, als ik kon, fysiek aanwezig zou zijn aan het front." De 48-uursstaking moet vrijdag uitmonden in een massaal protest.

Veel steun

Vanuit andere landen krijgt de oppositie veel steun. Dertien Amerikaanse landen, waaronder de VS, Brazilië en Mexico, hebben Maduro opgeroepen om de verkiezingen uit te stellen. In een verklaring zeggen ze dat Maduro aanstuurt op "de definitieve ontmanteling" van de democratie.

Daar bovenop heeft de VS nieuwe sancties opgelegd aan dertien prominente Venezolanen uit de entourage van Maduro. Onder hen zijn de voorzitter van de kiesraad en het hoofd van de presidentiële commissie voor de speciale volksvergadering. Hun tegoeden in de VS worden bevroren en Amerikanen mogen geen zaken met hen doen.

Lees verder..

NU.nl

Sorry, deze feed is momenteel niet beschikbaar.