logo

subtitelsite

Muziek verplaatst Geplaatst op: maandag 28 februari 2011

Beste bezoeker, de muziek gerelateerde items zijn verplaatst naar een partnerwebsite namelijk http://www.blalala.nl/

Op deze website zal dan ook niet verder meer gepost worden over muziek.

-Simon
Delen


Scriptie: Strategisch Overleven Geplaatst op: zaterdag 18 december 2010

Hierbij presenteer ik mijn Master Scriptie geschreven voor de studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Een korte samenvatting:
Onderzocht is wat de invloed van gehanteerde structuur en strategie is op de continuïteit of discontinuïteit van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in Nederland. Gebleken is dat het gepresenteerde model, gebaseerd op de autopoiesetheorie, een handvat biedt in het kijken naar deze (dis)continuiteit. Aangetoond is dat strategie en structuur voortkomen uit de repertoires van de betrokken actoren. Deze zijn opgebouwd uit waarden, normen en opvattingen en bepalen het denkraam en beslissingskader. Communicatie wordt dan door de organisaties gebruikt om intern en extern te communiceren en een bepaalde koers te varen. Open communicatie biedt kansen om vertrouwen op te wekken en gesloten continuïteit kan goed zijn voor het aansturen op discontinuïteit. Met wie gecommuniceerd dient te worden hangt af van het netwerk en de (gepercipieerde) machten en krachten die daarbinnen heersen. Een strategie en structuur die zich niet te veel vastpint op de inertie en starheid van situaties lijkt dan ook noodzakelijk voor de continuïteit.

 

Download hier de complete rapportage

 

Tags: shared services, intergemeentelijke samenwerking, autopoiese, structuur, strategie, continuïteit
Delen


Van Dale .nl Firefox search/zoek addon (2010) Geplaatst op: zondag 8 augustus 2010

Omdat ik vaak VanDale.nl gebruik vind ik het fijn om de zoekmachine-functie van FireFox daarvoor te gebruiken. Helaas heeft VanDale onlangs een update gedaan aan de website waardoor deze functie niet meer werkte. Omdat ik zelf geen goede plugin / addon hiervoor kon vinden heb ik deze zelf gemaakt.

Als je onderstaande instructies volgt, kun je hem ook (weer) toevoegen aan je Firefox zoekbalk.

Instructie:

1) Download dit bestand: vandale-firefox.zip

2) Pak de bestanden uit in de Firefox map 'searchplugins'. In mijn geval is dat: C:\Users\Digisimon\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\blabla.default\searchplugins\
Wil je meer weten over hoe je de Firefox map kunt vinden, kijk dan hier.

3) Herstart Firefox

Nu is rechtsboven Van Dale als zoekmachine toegevoegd. Succes en veel plezier ermee.
Delen


Winter in Nederland Geplaatst op: maandag 15 februari 2010

Dit jaar niet bij de World Press Photo 2009 meegenomen, maar de winter is in Nederland geweest dit jaar!

Winter in Nederland

Foto door Laura Pl.
Delen


Kwaliteitshandvest en (Kritische) Prestatie Indicatoren: twee handen op een buik Geplaatst op: zaterdag 15 november 2008

Hierbij een onderzoeksrapport welke ik geschreven heb in het kader van mijn werkzaamheden voor de gemeene Gouda.

Deze rapportage geeft concreet inzicht in hoe je een kwaliteitshandvest kunt opzetten. Daarnaast gaat het in op de noodzaak om hier een koppeling te maken naar meten met KPI's. De gedachte hierachter is dat je niet kunt beloven zonder dat je weet of het haalbaar is of niet. Het resultaat is een innovatief ontworpen model waar deze twee zaken op natuurlijke wijze samenvloeien.

Simon.

 

Download hier de complete rapportage
Delen


Waar staat de gemeente op de kwaliteitsladder? Geplaatst op: maandag 15 oktober 2007

Hierbij een onderzoeksrapport welke ik geschreven heb in het kader van mijn scriptie voor de bachelor Public Management aan de Haagse Hogeschool.

De hoofdvraag welke aan bod komt in het onderzoek is:
"Hoe kunnen de kwaliteitsinstrumenten INK en/of ISO 9000 een bijdrage leveren aan een heldere en transparante bedrijfsvoering van de dienst Publiekszaken Gouda?"

Deze rapportage geeft kan inzicht geven in waar een gemeente staat op de 'kwaliteitsladder'.

Download hier de complete rapportage
Delen


De waan van het kennismanagement Utopia Geplaatst op: zondag 11 maart 2007

Na jaren kennismanagement in de praktijk te hebben gevolgd kunnen we de balans opmaken; de consultancywereld is er een duit rijker van geworden en de organisaties een duit armer. Dit gegeven is op zich niet erg wanneer we er ook een goed advies aan hadden overgehouden. Helaas, het tegendeel blijkt waar. De vraag lijkt nog steeds te zijn; hoe moeten we kennismanagement nou interpreteren/begrijpen en wat kunnen/moeten we er mee?
Lees verder..

Delen


© 2009 Digisimon.nl All rights reserved.| Design by Digisimon.nl

Fokke & Sukke - Foksuk.nl
NOS Nieuws
15 minuten geleden (27-05-2017 @ 6:11)
President Bouterse waarschuwt voor "destabiliserende individuen"

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft het volk gewaarschuwd voor mensen die het land willen destabiliseren en de democratisch gekozen regering omver willen werpen. In een persbericht van zijn kabinet wordt het volk opgeroepen waakzaam te zijn en wordt gedreigd met "eventueel corrigerend ingrijpen".

Eigen politieke partij

Hoewel er geen namen genoemd worden, lijkt de boodschap betrekking te hebben op de activiste Maisha Neus. Zij groeide in korte tijd uit tot icoon van het verzet tegen de regering Bouterse en trad afgelopen week op in het tv-programma De Nieuwe Maan van de NTR.

De activiste herhaalde in het programma haar wens om de regering Bouterse naar huis te sturen en kondigde aan een eigen politieke partij op te richten. Om die reden wil ze haar Nederlandse paspoort omruilen voor een Surinaams exemplaar. Eerder liet ze weten dat ze had getwijfeld om naar Nederland toe te komen uit angst om Suriname daarna niet meer in te komen.

Neus had naar eigen zeggen in Nederland ook een gesprek met de mensenrechtenorganisatie Amnesty International en kondigde verder aan om naar de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) toe te stappen om er te praten over de mensenrechtenschendingen in Suriname. "Het is goed als het buitenland meekijkt naar wat er in ons land gebeurt", aldus de activiste.

Onze regio

Opvallend is dat in het persbericht van Bouterse niet alleen wordt verwezen naar de situatie in Suriname, maar dat wordt gesproken over "onze regio". Vorige week zei de Venezolaanse ambassadeur in Suriname dat het buitenland zich met interne aangelegenheden bezighoudt en dat met het verspreiden van "gemanipuleerde foto's" een verkeerd beeld van Venezuela wordt gecreëerd.

De regeringen van de twee landen hebben al jaren een goede relatie. De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken heeft de afgelopen tijd op diverse podia de internationale gemeenschap opgeroepen zich niet met de "interne aangelegenheden" van Venezuela te bemoeien.

Isoleren en destabiliseren

En ook Bouterse komt nu dus tegen de bemoeienis in het verweer: "De destructieve doelen die deze individuen hebben, mogen niet worden getolereerd, omdat zij slechts gericht zijn op het isoleren en destabiliseren van landen en/of regeringen die op democratische wijze gekozen zijn", meldt het persbericht van de Surinaamse president. "Recentelijk zijn in Suriname ook dergelijke pogingen gedaan. Zij dienen enge belangen (...) die tegenstrijdig zijn met het algemeen belang."

Lees verder..

52 minuten geleden (27-05-2017 @ 5:34)
'Politie Nederland werkt nauw samen met Russische FSB'

De Nederlandse politie werkt nauw samen met de Russische geheime dienst FSB, meldt de Volkskrant, die met negen betrokkenen heeft gesproken. De samenwerking is opvallend gezien de politieke spanningen tussen het Westen en Rusland en het neerhalen van vlucht MH17. Volgens de krant leiden de ontmoetingen dan ook tot zorgen bij de AIVD en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De overleggen zijn in 2009 begonnen. Sinds die tijd komen FSB-medewerkers regelmatig naar Nederland voor ontmoetingen met de Amerikaanse FBI en de politie om te overleggen over de bestrijding van internetcriminaliteit.

De politie moet de AIVD van tevoren informeren als de Russen op bezoek komen en achteraf verslag uitbrengen, zo is afgesproken. Ook mogen sinds vlucht MH17 werd neergehaald de ontmoetingen niet meer plaatsvinden in Driebergen, waar het strafrechtelijk onderzoek naar de vliegramp loopt. Zo moet worden voorkomen dat FSB'ers te dicht in de buurt komen.

Lees verder..

1 uur geleden (27-05-2017 @ 5:11)
Grote brand bij afvalbedrijf Varsseveld

Bij een afvalverwerkingsbedrijf in Varsseveld, in de Achterhoek, woedt een grote brand. De vlammen slaan uit verschillende opslagplaatsen en er komt veel rook vrij. De brandweer heeft het vuur onder controle, maar het is nog niet geblust.

De brand woedt in een berg met horeca-afval. Mensen kunnen daardoor een vreemde geur ruiken. De brandweer doet metingen om te kijken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Toen de brand uitbrak, was er niemand meer binnen. Omdat een grote rookwolk zich verspreidt over Varsseveld, adviseert de brandweer mensen om ramen en deuren dicht te houden.

Lees verder..

NU.nl

Sorry, deze feed is momenteel niet beschikbaar.