logo

subtitelsite

© 2009 Digisimon.nl All rights reserved.| Design by Digisimon.nl

Fokke & Sukke - Foksuk.nl
NOS Nieuws
1 uur geleden (20-11-2017 @ 0:06)
FDP stapt op, coalitieonderhandelingen Duitsland mislukken

De coalitiebesprekingen over een nieuwe Duitse regering zijn mislukt. De FDP trekt zich terug uit de onderhandelingen over een 'Jamaica-coalitie' met CDU/CSU en de Groenen.

"Het is beter niet te regeren dan verkeerd te regeren", zei voorman Lindner in Berlijn. Volgens hem is er geen vertrouwensbasis gevonden tussen de partijen.

Rond middernacht zei Lindner dat de partijen geen overeenstemming konden bereiken over hoe het land gemoderniseerd moest worden. "Wij willen en kunnen hier geen verantwoordelijkheid voor nemen. Veel van de besproken maatregelen vinden we zelfs schadelijk", zei Lindner. "We willen onze kiezers niet in de steek laten door een beleid te steunen waar we niet van overtuigd zijn."

Het was vooraf al duidelijk dat er grote politieke verschillen te overbruggen waren tussen Merkels christen-democraten, de Groenen en de liberalen van de FDP. Onder meer over het klimaat en de vluchtelingenproblematiek lagen de partijen ver uit elkaar. Volgens Lindner zijn de onderhandelingen niet stukgelopen op één onderwerp, maar waren de partijen het over meerdere punten niet eens.

De afgelopen dag werd als een cruciaal moment in de onderhandelingen gezien. De leiders van de partijen spraken uren met elkaar, soms afgewisseld met overleg in eigen kring. Een ultimatum dat de onderhandelaars zichzelf voor 18.00 uur hadden gesteld, verliep zonder resultaat.

Volgens Lindner was de sfeer zondag juist verslechterd, omdat er weer gemorreld zou worden over eerder bereikte compromissen. Daardoor was het voor hem duidelijk dat de partijen er niet uit zouden komen. "We nemen het niemand kwalijk voor zijn principes op te komen, dat doen we zelf ook."

Bondskanselier Merkel heeft nog niet gereageerd op het afbreken van de onderhandelingen. Partijbons Reinhard Bütikofer van de Groenen zegt dat Lindner populisme boven regeringsverantwoordelijkheid kiest. Hij verweet hem bovendien dat hij eerst een persverklaring gaf, voordat hij afscheid nam van de coalitiebesprekingen.

Nieuwe verkiezingen?

Omdat de SPD na de verloren verkiezingen van 25 september resoluut voor de oppositie koos, is nog niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren. Merkel zou kunnen proberen een minderheidsregering met de Groenen of de FDP te vormen; dan zou ze respectievelijk 42 of 29 zetels steun moeten vinden bij besluiten.

Een dergelijke coalitie zou uniek zijn voor Duitsland en Merkel heeft eerder al gezegd daar geen voorstander van te zijn. In Duitsland wordt daarom ook rekening gehouden met nieuwe verkiezingen.

Lees verder..

2 uur geleden (19-11-2017 @ 23:10)
Doden door ongeluk met spookrijder bij de Roertunnel

Bij Roermond zijn twee doden gevallen bij een ernstig ongeluk met een spookrijder. Het gaat om de bestuurders van de twee auto's die botsten.

De frontale aanrijding gebeurde net buiten de Roertunnel, op de rijbaan naar het zuiden. Vlak voor het ongeluk werd al gemeld dat er een spookrijder reed.

Brokstukken van de auto's kwamen terecht op de rijbaan richting Nijmegen. De A73 is daarom in beide richtingen afgesloten tussen Roermond-Oost en de Roertunnel. De politie gaat ervan uit dat de stremming nog uren zal duren.

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niks bekend.

Lees verder..

3 uur geleden (19-11-2017 @ 22:38)
Hoeveel man kan je kwijt op één motorfiets?

De 'Tornadoes' noemen ze zichzelf: een onderdeel van het Indiase leger dat al meerdere wereldrecords heeft gebroken.

Vandaag begonnen ze aan een nieuwe uitdaging: met zoveel mogelijk militairen een ritje maken op een motorfiets.

Op een militair vliegveld in Bangalore heeft de groep een speciale motorfiets neergezet.

De mannen stappen een voor een op de motor...

Maar de poging mislukt, de mannen vallen van de motor.

Wat er gebeurde is niet duidelijk. Misschien werd een van de twee kanten te zwaar of werd er een stuurfout gemaakt.

Ze proberen het opnieuw: deze keer is de poging wel succesvol.

Uiteindelijk weten 58 militairen op de motor te klimmen. Ze rijden 1200 meter in 2 minuten en 14 seconden.

De 'Tornadoes' zetten met hun poging een nieuw wereldrecord en zijn dolblij.

Het vorige record stond op naam van een ander onderdeel van het Indiase leger met de naam 'Daredevils'. Zij wisten in 2010 56 man op een motor te krijgen.

Lees verder..

NU.nl

Sorry, deze feed is momenteel niet beschikbaar.